'Ik heb wat rondgebeld, en het Ajax-verhaal wordt enorm versimpeld door Ten Hag'

'Ik heb wat rondgebeld, en het Ajax-verhaal wordt enorm versimpeld door Ten Hag'

08-02-2021 07:19 Laatste update: 11:36
51

Bij Ajax moeten koppen rollen na de administratieve blunder met Sébastien Haller. Dat stelt Kees Jansma bij Studio Voetbal. De duurste aankoop in de geschiedenis van de Amsterdamse club werd niet ingeschreven voor het Europa League-vervolg.

NOS-commentator Arno Vermeulen vindt het onbegrijpelijk dat Ajax vergeten is Haller in te schrijven. Bovendien zet hij vraagtekens bij de verklaring van Erik ten Hag. "Ik heb wat rondgebeld, en het verhaal wordt enorm versimpeld door Ten Hag. Er zit veel meer omheen dan alleen een vinkje zetten", aldus Vermeulen.

"Het is een document dat zeker twee keer heen en weer gaat van Ajax naar de KNVB en waar zeker vijf mensen van de club serieus naar kijken. Iedereen had daar kunnen zeggen dat ze Haller vergeten waren. Zo'n lijst kun je ook makkelijk actualiseren en hoef je echt niet op het laatste moment in te vullen. Dat maakt het alleen maar gekker."

Jansma vindt het tijd voor harde conclusies bij Ajax. "Dit is een grote fout met je belangrijkste aankoop sinds jaren. Iemand moet hier echt opstappen. Wie weet ik niet precies. Uiteindelijk is Edwin van der Sar de hoogste baas. Ze zijn tekortgeschoten. Dat kun je niet zomaar laten passeren en dan over gaan op de orde van de dag. Dat gaat niet."

Ajax had tot 2 februari 24.00 uur de tijd om de spelerslijst in te dienen, zo heeft de UEFA aan VoetbalPrimeur laten weten. 'Deze deadline kan niet worden verlengd. Sébastien Haller is niet opgenomen in de lijst om in de Europa League te spelen. Ajax is hierover geïnformeerd.'