Vorm bekeek Ajax - Spurs vanaf de tribune: 'Je zag ze overal op de grond liggen'

Vorm bekeek Ajax - Spurs vanaf de tribune: 'Je zag ze overal op de grond liggen'

08-02-2021 15:13
104

Michel Vorm zat op de tribune van de Johan Cruijff Arena toen Ajax in blessuretijd een plekje in de finale van de Champions League verspeelde. De reservedoelman van Tottenham Hotspur had zijn vrouw al laten weten er geen vertrouwen meer in te hebben.

In de rust, toen Ajax met 2-0 voorstond door goals van Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech, stuurde Vorm zijn vrouw een berichtje. "Als we de finale niet haalden, dan konden we alvast een vakantie boeken", vertelt de voormalig doelman in de Youtube-serie Day1 van Jay-Jay Boske. "Ik weet nog heel goed dat ik naar mijn vrouw stuurde dat ze de vakantie wel kon gaan boeken."

Zo liep het echter niet. Een hattrick van Lucas Moura, waarvan de laatste goal diep in blessuretijd viel, bracht Spurs alsnog naar de finale in Madrid. "Het was letterlijk de allerlaatste bal en die rolt er dan in", herinnert Vorm zich. "Ik zat niet op de bank, maar wel aan het veld en ik sprong dus over de boarding. Ik begin me toch aan een sprint.. Je zag die jongens van Ajax overal op de grond liggen."

Het bereiken van de finale zorgde voor een dubbel gevoel bij de doelman uit IJsselstein. "Heel veel van die jongens van Ajax verdienden het om die finale te spelen. Ze hadden zó goed gevoetbald. Bij ons tranen van blijdschap, maar in de Arena voelde je de teleurstelling en ik denk zelfs door heel Nederland op dat moment. Dat was heel erg bijzonder."