Bruggink wijst uitblinker aan bij Ajax - PSV: 'Hij maakt het verschil'

Bruggink wijst uitblinker aan bij Ajax - PSV: 'Hij maakt het verschil'

10-02-2021 21:06
26

Daley Blind en Davy Klaassen maken het verschil bij Ajax in het bekerduel met PSV. Pablo Rosario en Ibrahim Sangaré kunnen niet aan het Amsterdamse middenveld tippen, oordelen analisten Arnold Bruggink en Ronald de Boer bij ESPN.

"Daley Blind maakt het verschil", stelt Bruggink. "Ajax speelt met een heel dynamisch middenveld. Ze rouleren heel veel. Daley Blind leest de wedstrijd zó goed. Hij weet wanneer hij druk moet zetten. En dan komt Davy Klaassen ook in zijn kracht, als lopende man. Dat is het grote verschil. Rosario en Sangaré kunnen daar gewoon niet in mee. Blind vrijlaten in de opbouw moet je sowieso niet doen natuurlijk. Je ziet de ruimtes ontstaan. Klaassen loopt in hun rug weg en daar hebben ze geen antwoord op."

De Boer uit zijn onbegrip over de speelwijze van PSV. "Ik begrijp niet dat PSV na twintig minuten hierin blijft volharden. Je ziet na vijf minuten al: dit gaat niet goed. Maar ze blijven gewoon hetzelfde spelletje spelen. Klaassen liep de hele tijd in hun rug. Bij de 1-0 zie je Rosario en Sangaré kijken, maar ze hebben helemaal geen oog voor Klaassen, die het geweldig doet. Die pass van Martínez was ook geweldig, de aanname van Haller, alles klopt. Ajax was gewoon heel goed."