De Boer over 'asociale enkelbreker' Rensch tijdens Ajax-PSV: 'Donkerrood'

De Boer over 'asociale enkelbreker' Rensch tijdens Ajax-PSV: 'Donkerrood'

10-02-2021 22:33
266

ESPN-analist Ronald de Boer keek op van de tackle die Ajacied Devyne Rensch tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV inzette op tegenstander Olivier Boscagli. De jonge back kreeg geel voor die charge, maar kwam volgens De Boer goed weg.

Deze tackle van Rensch was 'donkerrood' waard, vond De Boer. "Hij zegt wel: de bal. Maar als we in de herhaling kijken, zie je dat hij met zijn rechterbeen inkomt: daarna raakt hij met zijn linkerbeen pas de bal. Dit is gewoon een enkelbreker, asociale tackle", liet hij na afloop weten. "Ik ken Rensch vrij goed: dat doet hij anders nooit... Dat je denkt: wat is dit?"

Eerder in de wedstrijd ging een andere Ajax-back ook door op een tegenstander: Nicolás Tagliafico had het op de enkel van Mohamed Ihattaren voorzien. Volgens de analisten was dit echter minder ernstig dan de tackle van Rensch. "Ik vind dit smerig. Hij krijgt geel, donkergeel is het", aldus Arnold Bruggink. "Ik vind het niet zo dat de VAR hier Gözübüyük moet overrulen." Collega De Boer viel hem bij, maar "Als hij rood had gegeven, had ik het wel begrepen."