Van de Kerkhof haalt uit en geeft PSV transfertip: 'We moeten hem verkopen'

Van de Kerkhof haalt uit en geeft PSV transfertip: 'We moeten hem verkopen'

11-02-2021 10:10 Laatste update: 10:17
162

Willy van de Kerkhof heeft geen goed woord over voor het spel van PSV in de verloren bekerwedstrijd tegen Ajax (2-1). Eran Zahavi en Denzel Dumfries krijgen onderuit de zak.

"Het lijkt erop dat PSV maar een helft van een wedstrijd kan voetballen...", verzucht Van de Kerkhof tegenover Omroep Brabant. "Met name in de eerste helft was PSV dramatisch. Als het 3-0, 4-0 of 5-0 was geworden, hadden we niet mogen mopperen."

De oud-international mist de rust aan de bal bij PSV. "Natuurlijk is het 'tiki-taka-voetbal' hartstikke leuk, maar je kunt ook op safe spelen. Dan houd je de bal een seconde langer vast. Nu zie je dat een speler zoals Eran Zahavi eigenlijk niet goed genoeg is voor PSV. Als er snelheid en techniek gevraagd wordt, blijft hij achter."

"Dan vraag ik me af: moet je hem nog wel opstellen?", vervolgt Van de Kerkhof. "In mijn optiek kun je met Donyell Malen alleen in de spits prima vooruit. Het grote probleem voor PSV is dat Cody Gakpo nog afwezig is. Hij is voor dit PSV een essentiële speler."

Ook aanvoerder Denzel Dumfries krijgt stevige kritiek. "Als we hem kunnen verkopen moeten we dat doen, dacht ik toen ik hem tijdens de eerste helft zag. Maar ik denk niet dat de clubs voor hem in de rij staan. Hij moet zichzelf herpakken en proberen op zijn oude niveau terug te komen, want voetballen kan hij ontegenzeggelijk. Maar hij denkt nu dat hij alles kan. Terug in het mandje, zou ik zeggen."