'Velden van thuisspelende clubs zijn bespeelbaar: alle Eredivisie-duels gaan door'

'Velden van thuisspelende clubs zijn bespeelbaar: alle Eredivisie-duels gaan door'

11-02-2021 14:12 Laatste update: 14:30
37

De clubs die dit weekend een thuiswedstrijd spelen in de Eredivisie verwachten dat er ondanks het winterweer gewoon gevoetbald kan worden. De KNVB vervroegde alle avondwedstrijden al en de velden lijken bespeelbaar te zijn.

Het Algemeen Dagblad maakte een rondje langs alle clubs die dit weekend een thuiswedstrijd spelen en kwam tot de conclusie dat alle negen Eredivisie-wedstrijden normaal gesproken doorgang kunnen vinden. RKC Waalwijk en Heracles Almelo, de clubs die respectievelijk tegen FC Emmen en Ajax doen en om 18.45 uur beginnen, laten weten dat ze geen problemen verwachten.

Vanuit Waalwijk wordt gezegd dat men met man en macht aan het werk is om het veld in ieder geval sneeuwvrij te krijgen. De verwachting is dat de veldverwarming vervolgens de rest doet en er in de vroege avonduren gespeeld kan worden. Heracles heeft een kunstgras en heeft dat al schoongemaakt, zodat ook daar op gevoetbald kan worden.

De overige wedstrijden worden allemaal in de middag gespeeld, omdat de gevoelstemperatuur in de avond tot -15 kan dalen. FC Groningen, Sparta, ADO Den Haag, AZ, FC Utrecht, Feyenoord en Vitesse hebben ook allemaal te kennen gegeven dat er geen problemen zullen zijn.