Verbeek over jeugdige Schöne: 'Geweldig aan de bal, zonder bal niet goed genoeg'

Verbeek over jeugdige Schöne: 'Geweldig aan de bal, zonder bal niet goed genoeg'

Gepubliceerd: vrijdag 12 februari 2021 om 18:55vr 12-02-2021 om 18:55

Laatste update: vrijdag 12 februari 2021 om 20:04vr 12-02-2021 om 20:04

In zijn eerste periode sc Heerenveen brak Lasse Schöne niet door en speelde hij zelfs geen enkele wedstrijd. Oud-trainer Gertjan Verbeek legt in gesprek met de NOS uit waarom Schöne zijn debuut nog moet maken voor zijn 'oude' club.

"Dat was een andere tijd, waarin we jongens van midden twintig nog aan ons konden binnen", haalt Verbeek herinneringen naar boven. Heerenveen beschikte toen over spelers als Danijel Pranjic, Arek Radomski, Arnold Bruggink en Mika Väyrynen. "Lasse had geen geduld om te wachten op zijn kans."

De in die tijd jonge middenvelder maakte desondanks indruk op Verbeek. "Lasse was toen al geweldig aan de bal, maar zonder de bal was het niet goed genoeg. En vergis je niet: hij had toen grote mannen voor zich. We speelden toen ook Europees voetbal."

Schöne, die in Heerenveen ook opviel vanwege zijn lange haar en zijn lichaam vol tatoeages, vertrok uiteindelijk uit Friesland. Zijn voorkomen werd ook wel eens besproken bij Heerenveen, weet Verbeek. "Voorzitter Riemer van der Velde vond dat maar niets en maakte dan een opmerking over de kapper."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws