Van der Vaart: 'Ze zijn ontevreden, die Nederlanders mogen best opstaan bij PSV'

Van der Vaart: 'Ze zijn ontevreden, die Nederlanders mogen best opstaan bij PSV'

14-02-2021 23:22
72

Rafael van der Vaart kijkt op van de huidige staat van PSV. De Studio Voetbal-analist vermoedt dat er wat interne spanningen zitten bij de huidige nummer twee van de Eredivisie, die zaterdag twee kostbare punten liet liggen tegen ADO Den Haag.

Het begon bij de openingstreffer van de thuisploeg: Bobby Adekanye draaide gemakkelijk weg bij Timo Baumgartl en schoot ADO op 1-0. "Baumgartl was al niet mijn grootste vriend...", opent Van der Vaart vanuit huis zijn analyse. "Ik ben altijd een beetje voorzichtig, omdat ik zelf niet kon verdedigen, ik had waarschijnlijk ook zo gedraaid. Maar kijk: Rosario en Sangaré doen natuurlijk ook niet veel, maar hij (Baumgartl, red.) is Kramer al kwijt, er komt een gozer op hem af gedribbeld en hij doet helemaal niks, draait ook nog eens de verkeerde kant op. En dan wijzen: doe eens wat meer. Terwijl hij de enige is die helemaal niks doet..."

Baumgartl's landgenoot Philipp Max miste in Den Haag een penalty. Van der Vaart fronste ook na dat moment zijn wenkbrauwen. "Het lijkt wel of die Duitsers alles beslissen daar. Hij pakt een penalty van Malen af, neemt alle corners, alle vrije trappen. Ik heb geen goede vrije trap meer gezien de laatste tijd."

"Ik zit me een beetje te ergeren"
Collega Pierre van Hooijdonk verdedigt Max, maar Van der Vaart is minder onder de indruk van de linksback. "De laatste tijd vind ik hem niet meer zoals hij in het begin was. Dan komt hij helemaal over, van links naar rechts, om een corner te nemen. Wat je zegt, hij heeft een goede trap. Maar dan valt het me toch wel tegen, wat er de laatste weken mee gebeurt. Ik zit me dan een beetje te ergeren: Malen wil die penalty nemen, hij pakt hem af en schiet hem dan huizenhoog over. Of de trainer geen afspraken moet maken? Ja, maar die is Duits..."

Van der Vaart hoopt dat de andere spelers eens stelling nemen. "Ik vind dat die Nederlanders best op mogen staan. Als je de interviews van Malen en Ihattaren ziet: je ziet dat ze ontevreden zijn. Maar ik vind: zeg het maar een keer gewoon. Er mag best een keer een bommetje barsten daar als je ontevreden bent. In plaats van een beetje half-half doen."