Mister NAC keert terug als technisch directeur: 'Voelt als thuiskomen'

Mister NAC keert terug als technisch directeur: 'Voelt als thuiskomen'

15-02-2021 13:19 Laatste update: 13:30
66

Mister NAC Ton Lokhoff wordt per 1 april de technisch directeur van de club. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2024 in Breda. Voor Lokhoff voelt het als thuiskomen.

NAC maakt maandagmiddag melding van de komst van Lokhoff, die overkomt van Vfl Wolfsburg. Daar was hij trainer van het tweede elftal. De Bredanaar gaat als technisch directeur leiding geven aan het voetbaltechnische deel van de club.  Lokhoff is de speler met de meeste wedstrijden ooit voor NAC, met 525 wedstrijden in tien seizoenen voor de Brabanders. Lokhoff was in het verleden ook trainer van NAC.

Lokhoff laat in een reactie weten erg blij te zijn met zijn aanstelling. "De afgelopen jaren heb ik natuurlijk veelal in het buitenland gewerkt. Om dan na al die jaren terug te keren naar NAC voelt als thuiskomen", vertelt hij tegenover de clubkanalen van NAC. "Thuiskomen in Nederland, maar bovenal thuiskomen bij mijn club."

Algemeen directeur Mattijs Manders is in zijn nopjes met de komst van Lokhoff. "Hij weet als geen ander welke spelers bij ons kunnen slagen. Ton beschikt over een groot netwerk en heeft een duidelijke voetbalvisie", licht Manders toe. "Het is een echte liefhebber en zal dus met zeer grote regelmaat langs de velden te zien zijn. Een belangrijke kwaliteit van Ton is om jeugdtalent tijdig te onderkennen, zodat ook de jeugd een kans krijgt om door te breken in ons eerste elftal."