Sparta vreest degradatiestress: 'Dan komt er druk en dat moeten we voor zijn'

Sparta vreest degradatiestress: 'Dan komt er druk en dat moeten we voor zijn'

Gepubliceerd: maandag 15 februari 2021 om 14:11ma 15-02-2021 om 14:11

Sparta is nog altijd niet uit de degradatiezorgen en ziet de onderste regionen naderen na de 2-1 thuisnederlaag tegen Fortuna Sittard van zaterdagavond. Trainer Henk Fraser hoopt met zijn ploeg de ergste nervositeit voor te zijn.

Als het degradatiespook gaat rondwaren op Het Kasteel, wordt het lastiger om resultaat te boeken en dat weet Fraser ook. "Als het gat te veel verkleint, komt er veel druk te staan op wedstrijden", laat de trainer weten tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat moeten we voorkomen. We moeten de stress voor zijn."

Vooralsnog staat Sparta twaalfde en bedraagt de voorsprong op Willem II, de nummer zestien, tien punten. Fraser haalt die stand aan om zijn punt te maken. "Ik ben geen trainer die naar begrotingen kijkt. Anderzijds zeggen ze wel iets over de krachtsverhoudingen. En dan moet je concluderen dat een club met de derde begroting van onderen, zoals Sparta, er nog altijd aardig voor staat. Ik ben niet super negatief."

Volgende week gaat Sparta op bezoek in de Johan Cruijff Arena en treft het koploper Ajax. Daarna treffen de Spangenaren achtereenvolgens Willem II, FC Emmen, VVV-Venlo en RKC. Dat is een reeks waarin de punten gepakt moeten worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws