Ajax krijgt gelijk van rechter en wint zaak tegen burgemeester Den Haag

Ajax krijgt gelijk van rechter en wint zaak tegen burgemeester Den Haag

16-02-2021 11:05 Laatste update: 11:13
58

Ajax heeft de rechtszaak tegen de burgemeester van Den Haag gewonnen. Dat communiceert de Amsterdamse club dinsdagochtend via de officiële kanalen.

Ajax stapte twee jaar geleden naar de rechter naar aanleiding van het besluit van de toenmalige burgemeester Pauline Krikke om geen uitsupporters toe te laten bij ADO Den Haag - Ajax op 24 januari 2019. Het bezwaar van Ajax tegen dat besluit is door de rechter gehonoreerd, laat de club weten.

'Weliswaar is deze wedstrijd al lang gespeeld, toch vindt de rechter dat Ajax wel degelijk een procesbelang heeft en wordt het bezwaar ontvankelijk verklaard. Dit vonnis bevestigt dat het een besluit van de burgemeester is en niet van de thuisspelende club of uitsupporters worden toegelaten.'

De laatste editie van ADO Den Haag - Ajax mét uitsupporters vond plaats in 2006. De Amsterdamse club maakt zich al geruime tijd hard voor supporters die in het uitvak van ADO willen zitten. De gemeente Den Haag heeft zes weken de tijd om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.