'Feyenoord wil niet reorganiseren en brengt medewerkers op de hoogte van plannen'

'Feyenoord wil niet reorganiseren en brengt medewerkers op de hoogte van plannen'

17-02-2021 12:10
119

Feyenoord heeft meerdere plannen opgesteld om zonder financiële reorganisaties de coronacrisis door te komen. De Rotterdammers hebben hun medewerkers laten weten hoe ze gaan proberen om hen allen binnenboord te houden.

Bij RTV Rijnmond valt te lezen dat Feyenoord er alles aan doet om reorganisatie en ontslagen af te wenden. Daar heeft het een drietal oplossingen voor, waarvan de eerste al is ingezet. Zo worden er opnieuw loonoffers gevraagd, maar de club zegt ook te weten dat dat geen permanente optie is. De hoop is dat er een financiële meevaller te noteren valt.

Dat is oplossing twee: een lucratieve uitgaande transfer. Komende zomer zou Marcos Senesi voor veel geld kunnen vertrekken en dat geld zal dan niet besteed kunnen worden aan een opvolger, maar aan het dichten van diverse gaten in de begroting. Daarnaast is het de taak aan technisch directeur Frank Arnesen om op de langere termijn de transferresultaten van Feyenoord omhoog te krijgen.

Tenslotte praat de club ook met investeerders. Die zouden een minderheidsaandeel in de club met beperkte zeggenschap over kunnen nemen en er is al één serieuze kandidaat, waarmee de gesprekken in het voorjaar worden opgestart. Het kan echter nog enkele maanden duren voordat een deal wordt afgerond.

Het zal voor Feyenoord dus lastig genoeg worden om financieel het hoofd boven water te houden. Als er in augustus van dit jaar geen meevallers zijn geweest, zo schrijft Rijnmond, dan lijkt een reorganisatie 'onafwendbaar'.