Ten Hag over vertrek Botman: Zegt ook iets over onze linker centrale verdedigers

Ten Hag over vertrek Botman: "Zegt ook iets over onze linker centrale verdedigers"

17-02-2021 18:54 Laatste update: 19:39
65

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft zich vlak voor het Europa League-duel met Lille uitgelaten over Sven Botman. De verdediger vertrok afgelopen zomer bij Ajax en verkaste naar de Noord-Franse club, waar hij wekelijks uitblinkt.

Botman liep ruim tien jaar op De Toekomst rond, maar heeft geen minuut voor het eerste elftal gespeeld: na een uitleenbeurt bij sc Heerenveen koos hij voor een vertrek naar Lille. Inmiddels is de verdediger uit Badhoevedorp uitgegroeid tot steunpilaar bij de Ligue 1-koploper én is hij al eens bij het Nederlands elftal gehaald. "Of ik verbaasd hen over zijn ontwikkeling? Nee, eigenlijk niet. We zagen de potentie al bij Ajax. We hebben hem uitgeleend aan Heerenveen en daar heeft hij zijn ontwikkeling goed doorgezet."

Tóch gingen beide partijen afgelopen zomer uit elkaar. "Wij hebben gewoon twee hele goede linker centrale verdedigers in onze selectie, die vooral ook heel goed bij Ajax passen", doelt Ten Hag op Daley Blind en Lisandro Martínez. "Daar zat hij net achter. Maar je zag duidelijk de potentie. En hij zou ook naar het niveau toe kunnen groeien. Dan moet je uiteindelijk ook keuzes maken, om hem perspectief te geven. Ik denk dat hij een goede stap heeft gezet. Het is mooi om te zien hoe hij zich op deze manier staande houdt. Maar dat zegt ook iets over onze linker centrale verdedigers."