Vitesse 'in de problemen' met Bazoer en Tannane: 'Kijk naar die maniertjes'

Vitesse 'in de problemen' met Bazoer en Tannane: 'Kijk naar die maniertjes'

20-02-2021 11:31
71

Thomas Letsch heeft een groot probleem met Oussama Tannane en Riechedly Bazoer. Dat stelt Aad de Mos, die ziet dat de twee sterspelers van Vitesse te belangrijk gemaakt zijn.

De Arnhemmers wisten de afgelopen drie competitiewedstrijden niet meer te winnen en De Mos denkt dan ook dat de 'tactische code' van trainer Letsch gekraakt is. Daarnaast denkt hij dat de Duitser een fout heeft gemaakt door Tannane en Bazoer belangrijk te maken. "Ze zitten nu opgescheept met hun karakters", zegt De Mos tegen De Gelderlander.

Nu het minder gaat met Vitesse, wordt er veel van de twee technici gevraagd.  "Ze hebben vrijheden en privileges gekregen, maar kijk naar hun maniertjes en handgebaren. Ze geven verkeerde signalen af. Zij moeten het team leiden, maar daar zijn ze mentaal helemaal niet klaar voor. Tannane en Bazoer spelen hun eigen wedstrijd. Nu draait Vitesse niet zo goed en dan zijn zij de eersten die het schip verlaten."

De oplossing is volgens De Mos een moeilijke. "Terug naar de basis is beter. Dan moeten Tannane en Bazoer terug in hun hok. En dat zie ik niet gebeuren. Die twee hebben zomaar het lot van Letsch in handen. De trainer moet oppassen, anders begraven ze hem. Dit is een hard oordeel, ja. Maar ik ken die jongens. Ik heb ze zo vaak zien voetballen. Ik ben gewoon eerlijk."