Update: 'Langeler begint pas op 1 april bij PEC, Groenendijk start wel meteen'

Update: 'Langeler begint pas op 1 april bij PEC, Groenendijk start wel meteen'

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 21:29ma 22-02-2021 om 21:29

Art Langeler staat bovenaan het lijstje van PEC Zwolle om de afgelopen zaterdag op non-actief gestelde John Stegeman op te volgen. Ook Alfons Groenendijk is in beeld bij De Blauwvingers, zo meldt RTV Oost. Hij wordt in het gunstigste geval de assistent van Langeler.

De regionale omroep stelt dat Langeler de droomkandidaat is van PEC. Hij hoopt met Groenendijk een 'verrassende schakel' mee te nemen naar PEC. Langeler stond in het verleden al aan het roer bij PEC en lijkt voor een terugkeer te staan, zo werd zondagavond al gemeld bij Studio Voetbal van de NOS

PEC wil zo snel mogelijk een opvolger van Stegeman voor de groep hebben staan, maar is in het geval van Langeler afhankelijk van de KNVB. Hij staat namelijk nog onder contract bij de voetbalbond. Het is dan ook de vraag of Langeler deze week al beschikbaar is. Op welke termijn Langeler en Groenendijk gepresenteerd gaan worden, durft men bij RTV Oost dan ook niet te zeggen. Van een overeenkomst is nog geen sprake.

Mocht Langeler pas na dit seizoen aan de klus in Zwolle kunnen beginnen, lijkt het erop dat Groenendijk de honneurs tot het einde van het seizoen waar gaat nemen. Hij zit op dit moment zonder club. Gertjan Verbeek werd ook genoemd als mogelijke opvolger van Stegeman, maar de stap van de ESPN-analist naar PEC lijkt inmiddels uitgesloten.

Update: Het is rond, meldt de Stentor: Langeler wordt de nieuwe trainer van PEC. Hij begint wel pas op 1 april, want zijn contract bij de KNVB loopt nog door. Groenendijk staat de komende wedstrijden waarschijnlijk voor de groep. Daarna wordt hij veldtrainer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws