Lille-coach erkent meerdere: 'Ajax-spelers koppelen kwaliteit aan ervaring'

Lille-coach erkent meerdere: 'Ajax-spelers koppelen kwaliteit aan ervaring'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 12:57vr 26-02-2021 om 12:57

Lille OSC-trainer Christophe Galtier neemt zijn verlies na de uitschakeling tegen Ajax in de zestiende finale van de Europa League. Hij wil na de return in Amsterdam niet met de beschuldigende vinger naar de arbitrage wijzen.

In Frankrijk is veel kritiek op het optreden van scheidsrechter William Collum. "Ik denk niet dat we ons achter scheidsrechters kunnen verschuilen. We kwamen op voorsprong en toch lieten we Ajax ontsnappen. Daar is het fout gegaan", doelt Galtier op de heenwedstrijd van vorige week, waarin Lille op 1-0 kwam. Ajax boog de score om en trok donderdag ook in eigen huis met 2-1 aan het langste eind.

"Achteraf moet je concluderen dat de laatste tien minuten van vorige week ons veel pijn hebben gedaan", vervolgt Galtier, geciteerd door L'Équipe. "De belangrijkste les van dit tweeluik is dat je in Europa niet in één wedstrijd goed kunt zijn. Vooral als je Ajax treft. Als ik kijk naar de return, kan ik mijn ploeg weinig verwijten. We waren beter, er was meer intensiteit, en we speelden best goed. Maar het bleef onvoldoende in het zestienmetergebied."

"Omgekeerd slaagde Ajax er amper in om gevaarlijke situaties te verkrijgen, de bal was amper in ons eigen doelgebied, maar toch slaagde de tegenstander erin om twee keer te scoren", concluderet de coach van Lille. "Dat is voor ons teleurstellend en zelfs frustrerend. Desondanks ben ik best blij met ons spel.”

Galtier ziet nog een verzachtende omstandigheid. "Vergeet niet dat Ajax gewend is aan het spelen van Europese toernooien. Ook dat maakt een verschil. De aanval van Ajax was meedogenlozer dan de onze. Diverse spelers van Ajax kunnen hun kwaliteiten koppelen aan ervaring. We hebben ons best gedaan..."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws