Overgoor zwaait af met invalbeurt tegen Jong AZ en zware blessure: Het is klaar

Overgoor zwaait af met invalbeurt tegen Jong AZ en zware blessure: "Het is klaar"

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 21:43di 02-03-2021 om 21:43

Sjoerd Overgoor (32) is per direct profvoetballer af. De 32-jarige Enschedeër liep begin februari tijdens TOP Oss-Jong AZ een zware knieblessure op en heeft besloten dat dit zijn afscheidswedstrijd is geweest: volgend seizoen, na zijn revalidatie, speelt de middenvelder voor de amateurs van HSC '21 in Haaksbergen.

Overgoor debuteerde in 2009 voor De Graafschap en kwam later uit voor Go Ahead Eagles, SC Cambuur, het Hongaarse Haladás, nogmaals Go Ahead en TOP Oss. Op 5 februari viel hij kort voor tijd in tegen Jong AZ, bij een 6-0 voorsprong. "Veel spelers vinden het niet prettig om kort voor tijd nog in te vallen, maar ik geniet van elke minuut. Ook nu. Het ging mis toen ik de bal blokte en een AZ-speler over me heen viel", blikt hij terug in gesprek met de Stentor. "Het voelde pijnlijk, maar vooral vreemd in de knie. Na de wedstrijd werd direct al gevreesd voor de kruisband en dat werd bevestigd na de MRI-scan."

Zijn profcarrière zat er dus direct op en is in mineur geëindigd. Overgoor heeft er echter vrede mee. "Ik heb een fraaie carrière gehad. Het is klaar, mooi zo", vertelt hij resoluut. "De laatste maanden gaf ik alles, al merkte ik dat ik niet altijd meer leefde als een topsporter. Niet dat ik elke dag aan de friet zat, maar een avond voor een wedstrijd ging ik gerust ergens een hapje eten. Dat was eerder uit den boze. Net als fysieke inspanning op een wedstrijddag. Nu ga ik gerust een ommetje fietsen met mijn kinderen."

Binnenkort start zijn nieuwe leven: dat van jeugdtrainer bij FC Twente. "Ik heb mijn UEFA B- en C-diploma en heb mijn stage gelopen bij De Graafschap. Uit werken met jeugd haal ik voldoening en bij FC Twente krijg ik een contract voor een jaar." Wat nu rest, zijn de herinneringen aan profcarrière van ruim tien jaar. "De promotie onder Erik ten Hag en het jaar Eredivisie waren geweldig", blikt hij terug op de seizoenen 2012/2013 en 2013/2014 met Go Ahead. "Zoals ik ook kan genieten van een jongen als Sam Beukema die zich dit seizoen zo sterk ontwikkelt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws