Sandler wees PSV en AZ af: 'Dit had ik ergens anders nooit kunnen meemaken'

Sandler wees PSV en AZ af: 'Dit had ik ergens anders nooit kunnen meemaken'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 08:29vr 05-03-2021 om 08:29

Philippe Sandler beleeft nog weinig plezier aan zijn transfer van PEC Zwolle naar Manchester City. De 24-jarige verdediger kreeg achtereenvolgens te maken met een knieoperatie, het coronavirus en een enkeloperatie, maar zit niet bij de pakken neer.

"Ik sta positief en vrolijk in het leven, dat helpt me enorm. Maar ik zou liegen als ik zeg dat het me niks heeft gedaan", vertelt Sandler, die in 2018 ook in de belangstelling stond van PSV en AZ, tegen de NOS. "Ik heb nul procent spijt van de keuze die ik heb gemaakt en zou het niet anders gedaan hebben. Als je weet wat ik allemaal heb geleerd, zeker in het tweede halfjaar van het eerste seizoen. Dat had ik ergens anders nooit mee kunnen maken."

Sandler zag zijn eerste halfjaar in Engeland in het water vallen door een knieblessure. "Daarna moest ik flink wennen aan de trainingen. Dat bleek een behoorlijke stap, vooral fysiek. Ik heb wel mijn debuut gemaakt in de League Cup en de FA Cup. Maar echt wedstrijdfit werd ik niet, omdat ik te weinig speelde." Hij hoopte bij Anderlecht ervaring op te doen, maar moest al snel onder het mes vanwege zijn knie en toen hij weer fit was gooide het coronavirus roet in het eten.

Daarmee was de gifbeker nog niet leeg. In de voorbereiding scheurde Sandler zijn enkelbanden af. Mede daardoor wacht hij nog op zijn doorbraak bij Manchester City, waar hij een contract heeft tot medio 2022. Met zijn toekomst is hij nog niet bezig. Eerst wil hij bij City O23 fit worden. "Dan is het voor mezelf ook wat makkelijker om te bepalen wat ik wil."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws