Cillessen speelt belangrijke rol bij comeback Valencia, Schalke in lastig parket

Cillessen speelt belangrijke rol bij comeback Valencia, Schalke in lastig parket

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 23:29vr 05-03-2021 om 23:29

Laatste update: vrijdag 5 maart 2021 om 23:31vr 05-03-2021 om 23:31

Jasper Cillessen speelde een belangrijke rol onder de lat bij Valencia: in eigen stadion werd er in de slotminuten afgerekend met Villarreal. In de Bundesliga kwam Schalke 04 niet verder dan een gelijkspel tegen Mainz 05, waardoor het voorkomen van degradatie steeds lastiger wordt.

Valencia - Villarreal 2-1
Jasper Cillessen keerde terug onder de lat bij Valencia en bewees meteen zijn waarde voor de ploeg van trainer Javi Gracia. De thuisploeg moest terugvechten van een 0-1 achterstand, nadat de bal na een wel heel curieuze handsbal van José Gayà op de stip ging. Hij kreeg de bal, zonder dat hij het wist, tegen zijn arm. Scheidsrechter Javier Estrada Fernandez werd naar het VAR-scherm geroepen en gaf een penalty. Gerard Moreno liet Cillessen kansloos.

De Nederlandse sluitpost wist zich, ondanks de tegentreffer, goed te onderscheiden. Hij verrichte een aantal prima reddingen en zorgde ervoor dat Valencia in leven bleef. In minuut 86 van de wedstrijd ging de bal ook aan de andere kant van het veld op de stip en weer moest de VAR eraan te pas komen. Carlos Soler maakte geen fout en bracht Valencia terug in de wedstrijd. 

De thuisploeg ging er uiteindelijk zelfs met de volle buit vandoor: Goncalo Guedes zorgde met een prima actie en dito schot voor grote vreugde aan Valencia-zijde.

Schalke 04 - FSV Mainz 05 0-0
Schalke en Mainz maakten er geen spektakel van in de VELTINS-Arena. Mainz had de gehele wedstrijd de overhand, maar vergat om een bal achter Schalke-keeper Frederik Rönnow te prikken. Dimitrios Grammozis, de nieuwe trainer van Schalke na het ontslag van Christian Gross, pakt dus een punt bij zijn debuut.

Die Königsblauen hadden echter een overwinning nodig om nog een reële kans te maken op handhaving. Schalke staat laatste in de Bundesliga, met acht punten minder dan nummer zeventien Arminia Bielefeld, nummer zestien Mainz 05 en nummer vijftien Hertha BSC.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws