Groningen-aanwinst Abraham maakt indruk: 'Viel op, had ik nog niet gezien'

Groningen-aanwinst Abraham maakt indruk: 'Viel op, had ik nog niet gezien'

06-03-2021 11:21
9

Mark-Jan Fledderus is blij dat FC Groningen er in de winterstop in is geslaagd om Paulos Abraham aan te trekken. De achttienjarige Zweedse aanvaller maakte vorige week tegen Fortuna Sittard zijn eerste doelpunt voor de Trots van het Noorden.

Daarmee bezorgde Abram de ploeg van coach Danny Buijs meteen drie punten (1-0). "Het was genieten", zegt Fledderus tegen ESPN. "Hij maakt een mooie goal en helaas werd die andere afgekeurd. De tweede was een mooie geplaatste bal waarbij je zag dat hij erg rustig is in scoringspositie. Het is fijn voor hem dat hij zijn doelpunt al te pakken heeft, want dat haalt de druk er al een beetje af."

Abraham stond voor zijn komst naar Groningen al te boek als groot talent. Zo maakte hij deel uit van de '50 for the future', een lijst met vijftig grote Europese talenten om in de gaten te houden. "Wat opvalt is dat het een jongen is die makkelijk beweegt, slim zijn positie kiest en vaak vrij komt omdat hij het spel goed leest. Dat was zondag ook te zien bij zijn doelpunten", stelt Fledderus.

"Wat mij positief verraste is hoe hij die twee ballen binnenschoot", vervolgt de Groningse technisch directeur. "Je ziet een bepaalde rust en dat is knap voor zo'n jonge jongen. Dat viel me op, want dat had ik nog niet gezien. Het dribbelen heeft hij nog niet echt laten zien. In Zweden maakte hij heel veel dribbels."

Groningen huurt Abraham tot het einde van het seizoen van het Zweedse AIK Solna. Daarna gaat de optie tot koop, van naar verluidt twee miljoen euro, in en ligt hij tot medio 2026 vast. "We dachten dat hij een maatje te groot zou zijn voor ons", geeft Fledderus toe. Abraham en Groningen nemen het zondag op tegen Ajax.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie