'Spelers van Liverpool voerden crisisgesprek met assistent Lijnders'

'Spelers van Liverpool voerden crisisgesprek met assistent Lijnders'

Gepubliceerd: zaterdag 13 maart 2021 om 15:15za 13-03-2021 om 15:15

De spelers van Liverpool hebben onlangs een crisisgesprek gevoerd met assistent-trainer Pepijn Lijnders, meldt The Athletic. Aanleiding is de dramatische reeks in de competitie: Liverpool heeft zes thuiswedstrijden op rij verloren. Dat is nog nooit voorgekomen.

Enkele kopstukken uit de Liverpool-selectie hebben na de 0-1 nederlaag tegen Burnley (op 21 januari) gesproken met Lijnders. Het was de eerste thuisnederlaag sinds 2017. De spelers voelden toen al dat er iets mis was. Daarna ging het rap bergafwaarts. De nederlaag tegen Burnley was pas de eerste in een reeks van zes, maar maakte wel veel indruk. Daarom zochten ze Lijnders op voor een crisisgesprek.

De nederlaag volgde enkele dagen na het overlijden van manager Jürgen Klopp's moeder. Door de coronamaatregelen kon Klopp niet op haar begrafenis zijn. De spelers wilden weten hoe het op het veld beter kon en wat ze konden doen om Klopp te ondersteunen. Ondanks de dramatische serie denkt Klopp niet aan opstappen, de Duitser krijgt nog altijd alle steun van de Liverpool-selectie. Toch zijn er zorgen over het zelfvertrouwen van de ploeg, de spanning is achter de schermen om te snijden.

Met nog tien wedstrijden te gaan staat Liverpool achtste in de Premier League. Het mislopen van Champions League-voetbal kost de club vermoedelijk rond de vijftig miljoen euro.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws