Boze Petrovic haalt hard uit: 'Ze lachen me uit en willen mij belachelijk maken'

Boze Petrovic haalt hard uit: 'Ze lachen me uit en willen mij belachelijk maken'

14-03-2021 07:42
74

Zeljko Petrovic voelt zich ondanks zijn staat van dienst in het voetbal niet serieus genomen. De trainer van Willem II haalt na de 3-1 zege van de Tilburgers op sc Heerenveen stevig uit.

"Ik kan met Willem II degraderen of de Champions League winnen, maar waarom zouden mensen om mij lachen?", steekt de 55-jarige Montenegrijn van wal bij de NOS. "Er zijn mensen die om mij lachen die nog niet tot mijn knieën komen qua naam, persoonlijkheid, mannelijkheid en alles wat ik goed heb gedaan in Nederland in dertig jaar."

"Misschien lachen ze om mijn uitspraken of mijn accent", gaat een boze Petrovic verder. "Dat kan, maar je kan niet om iemand lachen die met Dick Advocaat, Guus Hiddink, Martin Jol en Ruud Gullit heeft gewerkt en die assistent is geweest in de Premier League. Ik denk dat je niet moet lachen."

Sinds Petrovic aan het roer staat in Tilburg pakte Willem II elf punten in zeven duels. "Ik haal geen lange neus. Ik neem kritiek aan van mensen die iets hebben bereikt in het leven en in de voetballerij. Maar niet van andere mensen. Het is wel tragisch dat mensen op televisie zeggen dat ze mij het voordeel van de twijfel geven. Door dat soort mensen is dit mijn laatste kans."

"Ze willen me belachelijk maken", vervolgt Petrovic zijn tirade. "Ik ben een Nederlandse trainer met een buitenlandse afkomst, ik heb ander accent. Maar deze trainer kan vijf talen schrijven, lezen en praten. En die mensen die dat roepen, ik heb mijn twijfels of zij dat kunnen. Er zit wel wat in deze kop van deze trainer.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie