NAC tikt fors bedrag af en regelt live-uitzendingen: 'Voor fans en sponsoren'

NAC tikt fors bedrag af en regelt live-uitzendingen: 'Voor fans en sponsoren'

18-03-2021 11:20
33

ESPN gaat de wedstrijden in de vierde periode van de Keuken Kampioen Divisie niet meer live uitzenden wegens geldgebrek, maar dat is voor NAC Breda geen optie. Clubs kunnen voor 7500 euro hun eigen wedstrijden op tv kopen en dat heeft de Parel van het Zuiden gedaan.

De club uit Breda zorgt ervoor dat alle tien de wedstrijden van de club in de vierde periode live te zien zijn en heeft daarvoor 75.000 euro neergeteld bij ESPN. Daarmee wil NAC de supporters tegemoet komen en ervoor zorgen dat ze de ontknoping in de Keuken Kampioen Divisie live kunnen meemaken.

Wedden

Meer odds

Volgens algemeen directeur Mattijs Manders was het voor NAC geen optie om de fans in de kou te laten staan. "Wij krijgen ontzettend veel onvoorwaardelijke steun van supporters en sponsors", legt hij uit in BN DeStem. "Daarom willen wij zoveel mogelijk voor ze doen. Je kan niet zeggen dat ze nu pech hebben gehad en niet meer kunnen kijken. Dat kan natuurlijk niet."

NAC kan nog tweede worden en op die manier directe promotie naar de Eredivisie afdwingen. Met Cambuur, De Graafschap en NEC hebben andere promotiekandidaten ook aangegeven alle resterende competitiewedstrijden te willen 'kopen' bij ESPN.