Tadic: 'Ajax speelde het beste voetbal van Europa, ze wilden ons allemaal nadoen'

Tadic: 'Ajax speelde het beste voetbal van Europa, ze wilden ons allemaal nadoen'

18-03-2021 12:48
108

Dusan Tadic vindt dat Ajax in het seizoen 2018/2019 het beste voetbal van Europa speelde. De Serviër was spits van het elftal dat de halve finale van de Champions League haalde en in Nederland de dubbel pakte.

De huidige captain van Ajax had stiekem wel gedacht dat zijn team het zo goed zou doen. "We hadden echt een sterk elftal en we speelden het beste voetbal van Europa", vertelt Tadic in een groot interview op de website van wereldvoetbalbond FIFA. "Iedereen probeerde ons na te doen, omdat we het voetbal vooruit hebben geholpen."

De ploegen die Ajax klop gaf in de Champions League hadden volgens de Serviër niets in te brengen. "We speelden tegen Bayern München, Real Madrid en Juventus en we pakten ze met ons attractieve voetbal. Ook in de wedstrijden tegen Tottenham, die we uit met 1-0 wonnen en waarin we thuis in de rust met 2-0 voor stonden, deden we dat. Ik kan nog steeds niet geloven dat we die wedstrijd verloren hebben en vind dat we de finaleplaats verdiend hadden."

Na dat seizoen vertrokken met Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt twee sleutelspelers naar respectievelijk Barcelona en Juventus. Tadic zit er niet mee. "Dat is de filosofie van Ajax, ze willen jonge spelers opleiden en ze vervolgens voor veel geld doorverkopen. Ik was blij voor ze, maar heb ze natuurlijk ook gemist. Zelf wil ik blijven omdat ik van deze club hou."