Memphis smeekt Franse overheid: 'Uitzondering gemaakt voor Franse team'

Memphis smeekt Franse overheid: 'Uitzondering gemaakt voor Franse team'

19-03-2021 21:11 Laatste update: 21:22
44

Memphis Depay heeft via een bericht op Twitter aan de Franse overheid gevraagd of hij af mag reizen naar Nederland voor de interlands met Oranje. Voor de spelers van het Franse team is volgens Memphis een uitzondering gemaakt, maar de Nederlander zelf zit nog in onzekerheid.

Volgens de reglementen van de FIFA mag Lyon Memphis in Frankrijk houden, omdat hij anders zeven dagen in quarantaine moet bij zijn terugkomst. Dat zijn namelijk de regels die de Franse overheid hanteert bij mensen die terugkeren naar Frankrijk vanuit een niet-EU-land. Memphis laat zijn onvrede blijken via Twitter.

'Franse overheid, mag ik me alsjeblieft bij het nationale elftal van Nederland voegen op maandag? Dat zou eerlijk zijn, aangezien jullie een uitzondering hebben gemaakt voor het Franse nationale team dat ook buiten Europa reist om wedstrijden te spelen', valt er te lezen in een bericht van Memphis.

De KNVB is inmiddels in overleg met de Franse autoriteiten om te kijken of er een uitzondering gemaakt kan worden voor Memphis, zo weet De Telegraaf