Berghuis is 'moeilijke jongen' bij Feyenoord: 'Ploeggenoten hebben er moeite mee'

Berghuis is 'moeilijke jongen' bij Feyenoord: 'Ploeggenoten hebben er moeite mee'

22-03-2021 19:14
176

Een deel van de selectie van Feyenoord heeft moeite met de 'winnaarsmentaliteit' van Steven Berghuis. Dat zegt Cor Pot, assistent van de Rotterdammers. Hij stelt dat sommige spelers vaker van zich af moeten bijten.

Berghuis, die volgens Pot 'veruit de beste speler' van Feyenoord is, is op mentaal gebied niet de makkelijkste speler om in je selectie te hebben. "Het is wel een moeilijke jongen", geeft de assistent van hoofdtrainer Dick Advocaat aan tijdens VI LIVE. "Heel wisselvallig, maar hij is wel een winnaar. Een echte winnaar."

De vleugelaanvaller haalt dan ook wel eens het bloed onder de nagels van ploeggenoten vandaan. "Er zijn toch spelers die daar niet tegen opgewassen zijn", legt Pot uit. "Die hebben daar wel moeite mee en die kunnen of willen niets zeggen. Maar af en toe kan je echt weleens zeggen dat hij een beetje rustig moet doen."

Daarmee stipt de 69-jarige rechterhand van Advocaat meteen een probleem aan bij sommige spelers van Feyenoord. "Het is een prima groep, maar ze zouden wat mondiger mogen zijn naar elkaar toe. Dat vind ik wel een verwijt dat je kunt maken naar de spelersgroep."