'Ik mag Ihattaren graag, hij heeft het nu lastig maar hij komt er wel uit'

'Ik mag Ihattaren graag, hij heeft het nu lastig maar hij komt er wel uit'

23-03-2021 08:13
14

Cody Gakpo begon ijzersterk aan het seizoen bij PSV en een uitnodiging voor het Nederlands elftal leek niet ver weg. Na een blessure moet de 21-jarige aanvaller zich nu op het EK richten met Jong Oranje, maar ook dat noemt hij 'eervol'.

Gakpo worstelde de nodige tijd met een enkelblessure. "Ik was op een gegeven moment best bezorgd dat het hele seizoen voorbij was", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Het was afwachten of het allemaal wel goed zou komen. Gelukkig is een operatie niet nodig geweest en kon ik de problemen met rust laten genezen."

Gakpo ziet het EK met Jong Oranje als een mooie kans om zich te laten zien, maar baalt wel van de situatie bij PSV. De Eindhovenaren zijn ver achterop geraakt bij koploper Ajax en door de nederlaag tegen AZ ligt de strijd om plek twee helemaal open. "Het is niet fijn om zo weg te gaan. We hebben eerder dit seizoen met PSV een lastige periode gehad in de tijd dat veel spelers corona hadden. Daarna zijn er blessures geweest die flinke impact hadden. Ontzettend zonde is het allemaal, want ik denk dat we tot mooie dingen in staat waren geweest."

Gakpo meldt zich nu samen met ploeggenoot Jordan Teze bij Jong Oranje, maar Mohamed Ihattaren ontbreekt. "Dat vind ik jammer, maar het is een beslissing van de trainer. Voor Mo is het nu lastig, maar hem kennende komt hij er wel uit. Iedereen in het team probeert hem te helpen en hij luistert naar ons. Sommige dingen zal hij zelf moeten doen, maar we steunen hem altijd. Zonde dat hij hier niet is. Niet alleen omdat het een goede speler is, maar ik mag hem graag."