Van Basten blikt terug: 'Ik was misschien een beetje te eerlijk en open'

Van Basten blikt terug: 'Ik was misschien een beetje te eerlijk en open'

24-03-2021 19:25
10

Marco van Basten kijkt niet met een erg fijn gevoel terug op zijn periode bij de FIFA. San Marco was tussen 2016 en 2018 werkzaam als hoofd mondiale voetbalontwikkeling bij de bond. Van Basten wilde meerdere grote veranderingen in het voetbal doorvoeren, alleen lukte dat amper.

Van Basten had erg ambitieuze plannen bij de FIFA. Zo wilde hij onder meer dat de buitenspelregel werd afgeschaft. Op de komst van de VAR na, zijn er alleen geen revolutionaire dingen veranderd in de FIFA-tijd van Van Basten.

"Toen ik naar de FIFA ging, had ik veel ideeën en ik hoopte dat ik het voetbalspel zou kunnen helpen", blikt hij in gesprek met Sky Sports terug. "Maar het was zo ingewikkeld met alle politiek en met de IFAB (International Football Association Board, red.). Ik was misschien een beetje te eerlijk en open. Ik heb ze verteld wat ik allemaal dacht. Het was veel te veel voor mensen."

Tegenwoordig zit Arsène Wenger op de post van Van Basten bij de FIFA. De oud-spits hoopt nog steeds dat er grote zaken veranderen binnen de sport. "Voetbal is een fantastisch spel, maar ik denk nog steeds dat we veel meer moeten doen om het beter, spectaculairder, interessanter, spannender te maken", vertelt hij. "Daar moeten we aan werken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s