Bruins (34) kondigt afscheidstournee aan: 'Er gaan nieuwe deuren open'

Bruins (34) kondigt afscheidstournee aan: 'Er gaan nieuwe deuren open'

25-03-2021 10:59
8

Luigi Bruins is bezig aan zijn afscheidstournee als voetballer. Dat is donderdagochtend bekendgemaakt. De 34-jarige middenvelder, die onlangs zijn 250ste wedstrijd voor Excelsior speelde, gaat zich na dit seizoen focussen op zijn maatschappelijke carrière.  

"Ik heb de beslissing laatst genomen, maar dit gevoel speelde al een maand, anderhalve maand", vertelt Bruins. "Ik beleef nog steeds veel plezier aan het voetballen, maar ik dacht de laatste tijd ook steeds vaker aan de dingen die ik nog meer wil gaan doen." Bruins werd onlangs toegelaten tot de trainerscursus UEFA A Jeugd en wil zich daarop richten.

Het is de vraag of Bruins ooit terugkeert als hoofdtrainer. "Met dat diploma kan je alles doen, behalve hoofdtrainer worden in het betaald voetbal. Ik heb eerder gezegd dat ik dat nu ook niet ambieer. Maar wie weet kriebelt dat alsnog als je me dat over vijf jaar weer vraagt. Als trainer begin ik onderaan de ladder. Ik ga proberen naar boven te klimmen."

Bruins' carrière leidde hem door verschillende landen in Europa. Zo speelde hij in het buitenland voor Red Bull Salzburg en OGC Nice. Naast Excelsior kwam de middenvelder in Nederland ook uit voor Feyenoord.

"Mijn hoogtepunt hier was het kampioenschap in 2006 en met Feyenoord in 2008 de KNVB Beker winnen was natuurlijk ook heel mooi. Bij Nice het avontuur, dat was een mooie periode. Nu komt daar een eind aan en gaan er weer nieuwe deuren open", besluit Bruins.