Buitenspel: Ihattaren reageert op Aboukhlal en verwijdert Oranje-foto's van Insta

Buitenspel: Ihattaren reageert op Aboukhlal en verwijdert Oranje-foto's van Insta

25-03-2021 22:19
194

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Ihattaren verwijdert Oranje-gerelateerde foto's van Instagram
Mohamed Ihattaren lijkt niet blij met het feit dat Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi hem niet heeft meegenomen naar het EK O21 in Hongarije. De PSV-middenvelder heeft alle foto's waarin hij in een Oranje-shirt te zien is, verwijderd van zijn Instagram-pagina. Het zou volgens de Marokkaanse site Lions de l'Atlas gaan om acht foto's.

Het voedt de geruchten dat Ihattaren serieus nadenkt over zijn interlandcarrière bij het Nederlands elftal. De middenvelder, die ook uit mag komen voor het nationale elftal van Marokko, kent niet het beste seizoen van zijn nog jonge carrière. Hij botste een aantal keer opzichtig met PSV-trainer Roger Schmidt en werd voor de topper tegen Ajax uit de selectie gezet door de Duitse oefenmeester.

In Marokko gaat men ervan uit dat Ihattaren niet meer uitgaat van een interlandcarrière bij Oranje. Hij reageerde eerder deze week onder een post van AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal, die na de overwinning op PSV aangaf zich spoedig bij Marokko te melden. 'S...', reageerde Ihattaren daarop. In Marokko denkt men dat hij 'soon' bedoelde, waarop Aboukhlal reageerde met een stilzwijgende emoji en de vlag van Marokko.