'Heerenveen komt in zoektocht naar Floranus-vervanger uit bij ADO Den Haag'

'Heerenveen komt in zoektocht naar Floranus-vervanger uit bij ADO Den Haag'

26-03-2021 14:28 Laatste update: 14:43
39

Milan van Ewijk is dit seizoen een van de weinige positieve uitzonderingen bij het in degradatiegevaar verkerende ADO Den Haag. sc Heerenveen en Darmstadt hebben zich inmiddels gemeld in Den Haag om over een transfer te praten met ADO.

"Ik lees en hoor dat ook, maar laat het aan mijn vader en zaakwaarnemer", vertelt Van Ewijk in een uitgebreid gesprek met Voetbal International over de interesse. "Met hen bespreek ik veel. Over mijn verbeterpunten, mijn ambities, mijn toekomst; over alles eigenlijk. Ik moet er nu niet mee bezig zijn, zeker niet gezien de sportieve situatie bij ons nu. Mijn focus ligt op ADO Den Haag, het is iets voor na het seizoen. Ik ga eerder ook echt niets beslissen, ik kan het er nu gewoon niet bij hebben. Dat moet ik mezelf en ADO niet aandoen."

Van Ewijk werd de afgelopen periode gelinkt aan Schalke 04, Hamburger SV, SV Darmstadt, Celtic, KAA Gent en een aantal Nederlandse subtoppers. Inmiddels zijn Heerenveen en Darmstadt concreet. Of hij aankomende zomer al een stap gaat maken, laat de ADO-verdediger in het midden. Hij wil zich eerst richten op de degradatiestrijd in Den Haag. FC Twente en Fortuna Sittard houden de situatie van de verdediger ook in de gaten.

"Ik heb ambities, dat lijkt me duidelijk. Ik wil uiteindelijk hogerop, wellicht na dit of na volgend seizoen", aldus Van Ewijk. "Mijn contract loopt in principe nog een jaar door. Ik snap dat de club het geld van een eventuele transfer goed kan gebruiken, maar als je het niet erg vindt, ga ik daar niks over zeggen. Ik laat het aan ADO Den Haag wat zij willen. Ik sta nog tot 1 juli 2022 onder contract. Ik heb geen haast, het komt wel. Eerst belangrijkere zaken."