Noord-Macedonië zorgt voor ongekende stunt tegen kansen missend Duitsland

31-03-2021 22:41 Laatste update: 22:46
206

Noord-Macedonië heeft tegen Duitsland voor een enorme stunt gezorgd. De ploeg die Oranje in de EK-groepsfase zal treffen, heeft namelijk een overwinning geboekt tegen de Duitsers. Wereldkampioen Frankrijk wist wél te winnen, al kende het tegen Bosnië en Herzegovina ook geen eenvoudige avond.

Duitsland - Noord-Macedonië 1-2
Vanaf de eerste minuut was Duisland in eigen huis heer een meester tegen Noord-Macedonië. De formatie van bondscoach Joachim Löw wist in de eerste helft alleen niet door de stugge defensie van de Macedoniërs te breken. Op slag van rust kreeg Duitsland de deksel op de neus. De eerste kans van Noord-Macedonië was namelijk wel raak. De 37-jarige Goran Pandev maakte de 0-1 voor de bezoekers.

Zo gingen Duitsland en Noord-Macedonië met een verrassende 0-1 stand de rust in. In de tweede helft drongen de Duitsers weer aan, wat uiteindelijk ook resulteerde in een doelpunt. Leroy Sané versierde een strafschop, die Ilkay Gündogan goed benutte: 1-1. Duitsland ging in de laatste fase van de wedstrijd op zoek naar de voorsprong. Dat pakte alleen totaal anders uit. In de 85ste minuut maakte Eljif Elmas de stunt namelijk compleet voor Noord-Macedonië, door de bal van dichtbij in het doel te werken: 1-2! Daarmee verliest Duitsland verrassend van Noord-Macedonië en doet het bijzonder slechte zaken in de WK-kwalificatie. Oranje is alvast gewaarschuwd voor het komende EK...<

Bosnië en Herzegovina - Frankrijk 0-1
Wereldkampioen Frankrijk kende een erg moeizame avond op bezoek bij Bosnië. De Fransen domineerden de wedstrijd en kregen de beste kansen, maar wisten lang niet tot scoren te komen. In de zestigste minuut kwam daar door toedoen van Antoine Griezmann echter verandering in. De aanvaller van FC Barcelona kopte na een voorzet van Adrien Rabiot de bal mooi tegen de touwen: 0-1. Daarmee bepaalde Griezmann ook meteen de einduitslag, want Bosnië en Frankrijk kwamen daarna allebei niet meer tot scoren.