'Geen knikkende knietjes als ik zie dat Utrecht Ajax, PSV en Feyenoord krijgt'

'Geen knikkende knietjes als ik zie dat Utrecht Ajax, PSV en Feyenoord krijgt'

Het seizoen van FC Utrecht verloopt op zijn zachtst gezegd wisselvallig. De club die voorafgaand aan het seizoen nog zijn 'top-vier-ambitie' uitsprak, staat op een zevende plaats in de Eredivisie. John van Loen ziet dat het voor Utrecht vaak misgaat tegen de kleinere clubs en kijkt naar de situatie van spits Adrián Dalmau.

Voor Utrecht breken er twee cruciale maanden aan: de play-offs voor Europees voetbal zijn de minimale doelstelling voor de club uit de Domstad. Van Loen heeft er wel vertrouwen in. "Of ik er vertrouwen in heb?", begint Van Loen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Tegen mindere ploegen spelen ze matig en dan tegen betere ploegen weer goed. Zodra ze de aanval moeten kiezen, gaat het ze stukken minder goed af. Dus ik krijg geen knikkende knietjes wanneer ik zie dat we Ajax, Feyenoord en PSV nog krijgen de komende weken."

Van Loen laat vervolgens zijn licht schijnen over spits Dalmau. Waar de Spanjaard het net bij Heracles Almelo regelmatig wist te vinden, lukt het hem bij Utrecht nog niet. "Hij is een goaltjesdief. Dit huidige systeem past niet bij hem. Hij heeft geen snelheid. Deze jongen moet in de zestienmeter zijn. Hij heeft kwaliteiten, heeft niet voor niets zoveel gescoord bij Heracles. Net als die jongen (Giakoumakis, red.) van VVV nu. Hij is een soort magneet", sluit Van Loen af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s