'Raiola gaat met meer clubs over Haaland spreken en weet prijs van Dortmund'

'Raiola gaat met meer clubs over Haaland spreken en weet prijs van Dortmund'

01-04-2021 16:13
25

De ontmoeting tussen Mino Raiola, de vader van Erling Haaland en Barcelona-president Joan Laporta is positief verlopen. Sport en transferexpert Fabrizio Romano melden dat de Catalanen zich definitief in de race om de handtekening van de Noor hebben gemeld.

Haaland speelt op dit moment nog bij Borussia Dortmund, maar de spits wordt begeerd door elke Europese topclub. Een transfer naar Barcelona leek echter onwaarschijnlijk omdat die club niet de financiële middelen kan overleggen. Toch ging clubpresident Laporta donderdag verrassend in gesprek met zaakwaarnemer Raiola en Alf-Inge Haaland, de vader van Erling.

Die gesprekken zijn 'positief verlopen' en daardoor maken de Catalanen nu wel degelijk kans op de handtekening van Haaland. Er is nog niks afgesproken of op papier gezet, maar zeker is wel dat een transfer naar Camp Nou een serieuze optie is.

Verder weet Romano ook te melden dat er in de komende weken nog meer gesprekken op de planning staan voor Raiola. Hij zou ook met andere topclubs over Haaland gaan spreken en heeft al een deal met Borussia Dortmund over de prijs waarvoor de Noorse scherpschutter mag vertrekken. Het is niet bekend hoe hoog de Duitsers de lat hebben gelegd, maar ze hopen meer te ontvangen dan 75 miljoen euro. Voor dat bedrag kan Haaland na 1 juli 2022 opgehaald worden.