Goud: Werner krijgt 'Noord-Macedonisch paspoort' na misser voor Die Mannschaft

Goud: Werner krijgt 'Noord-Macedonisch paspoort' na misser voor Die Mannschaft

01-04-2021 16:51
21

Een Noord-Macedonische krant heeft naar aanleiding van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen dat land en Duitsland een grap uitgehaald met Timo Werner. De spits van Die Mannschaft krijgt een 'paspoort' als dank voor bewezen diensten.

De Duitsers hadden het extreem lastig met Noord-Macedonië, maar leken tien minuten voor tijd de verlossende 2-1 te gaan maken. Werner kreeg de bal aangespeeld en hoefde op een paar meter van het doel alleen nog maar raak te tikken. Toch kreeg de Chelsea-spits het voor elkaar om over de bal heen te maaien en de kans daarmee verloren te laten gaan.

Zes minuten later scoorde Eljif Elmas aan de andere kant wél en boekte Noord-Macedonië een historische overwinning op Duitsland. Een krant uit het land heeft bij wijze van grap besloten om, als 'dank voor bewezen diensten', een Noord-Macedonisch paspoort uit te reiken aan Werner.

De nederlaag zorgt ervoor dat Die Mannschaft in hun kwalificatiepoule op de derde plaats staan en dat de paniek bij onze oosterburen toeneemt nu het EK nadert. Bondscoach Joachim Löw zal na het eindtoernooi opstappen, maar er zijn mensen die willen dat de keuzeheer nu al vertrekt.