Kökcü valt opnieuw in de prijzen, Speler van de Maand loopt rond bij Ajax

Kökcü valt opnieuw in de prijzen, Speler van de Maand loopt rond bij Ajax

02-04-2021 16:15
92

Ryan Gravenberch is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand maart. Orkun Kökcü is Speler U21 van de Maand geworden. Dat is voor de Feyenoorder de tweede keer op rij.

Voor Gravenberch is het een bijzondere week. Hij debuteerde afgelopen week in het Nederlands elftal en kreeg daar zijn 'haasje' voor. En nu is hij voor het eerst uitgeroepen tot Speler van de Maand. "Ja, haasje. Debuut in Oranje. Nu dit. Dus ja, dubbel blij. Het is een mooie prijs die ik in ontvangst mag nemen", zegt Gravenberch.

Het gaat sowieso snel met Gravenberch, die dit seizoen zijn doorbraak beleeft bij Ajax. "Vorig jaar was het mentaal wat minder. Op het veld had ik soms van die shakende benen. Als ik een bal kreeg was ik zenuwachtig. Maar dit jaar heb ik tegen mezelf gezegd: jij kunt het. Je moet gewoon doen waar je goed in bent. Dat heb ik dit jaar wel laten zien."

Kökcü
Na een moeizame periode bewijst Kökcü weer zijn waarde voor Feyenoord. In de wedstrijden tegen VVV-Venlo (6-0), PSV (1-1) en FC Emmen (1-1) was hij het statistisch het beste van alle leeftijdsgenoten. Naast Kökcü zijn ook Eric Botteghin en Nick Marsman opgenomen in het Elftal van de Maand.