Van de Looi duidelijk over situatie Gakpo: 'Klinkt me niet logisch in de oren'

Van de Looi duidelijk over situatie Gakpo: 'Klinkt me niet logisch in de oren'

02-04-2021 19:00
32

Erwin van de Looi durft nog niet te zeggen of Cody Gakpo aankomende zomer meespeelt met Jong Oranje in de knock-outfase van het EK O21. De PSV-middenvelder wordt gelinkt aan het 'grote' Oranje. Meespelen aan twee eindtoernooien lijkt Van de Looi niet logisch.

"Dat lijkt mij moeilijk qua agenda, volgens mij begint het Nederlands elftal ook al vroeg", begint Van de Looi in gesprek met FC Afkicken. "De competities zijn rond de 16e (mei, red.) afgelopen in Nederland. In Europa alles rond 24 mei. 31 mei spelen wij tegen de Fransen. We hebben een week voorbereiding. Een ongelooflijke luxe, als je het vergelijkt met het EK tot nu toe."

Bij welk elftal Gakpo aan gaat sluiten, durft Van de Looi nog niet te zeggen. "Ik denk dat het Nederlands elftal ook rond de 24e gaat beginnen. Het lijkt mij niet wenselijk dat iemand eerst met het EK van Jong Oranje meedoet en dan halverwege het Nederlands elftal 'binnenvliegt'. Dat klinkt mij niet logisch in de oren."

Van de Looi gaat naast de situatie van Gakpo ook kort in op zijn mogelijke contractverlenging. "Er is nog geen verlenging. De intentie van de KNVB is duidelijk, ze willen graag door. Dat is altijd mooi, wanneer je werkgever tevreden over je is", sluit de Jong Oranje-trainer af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie