'Ajax de beste ploeg van Nederland, maar er komen altijd mogelijkheden'

'Ajax de beste ploeg van Nederland, maar er komen altijd mogelijkheden'

Gepubliceerd: zaterdag 3 april 2021 om 09:57za 03-04-2021 om 09:57

Trainer Johnny Jansen kent de rol van sc Heerenveen zondagmiddag tegen koploper Ajax, maar ziet zeker mogelijkheden voor zijn ploeg. De oefenmeester van de Friezen hoopt vooral in de omschakeling gevaar te kunnen stichten tegen de ploeg van Erik ten Hag.

De interlandperiode is Jansen goed bevallen. De trainer is goed tot rust gekomen en kijkt uit naar de hervatting tegen koploper Ajax. "Ik was wel blij dat we even een paar dagen niet naar het stadion hoefden", begint Jansen in gesprek met Omrop Fryslan.

Dat Ajax zondagmiddag de favoriet is in het Abe Lenstra Stadion behoeft geen verdere uitleg voor Jansen. Toch acht hij zijn ploeg totaal niet kansloos. "Tegen Ajax zijn er altijd mogelijkheden om te kunnen counteren. Wij hebben een hele andere kwaliteit aan spelers. Maar met wie je ook speelt, je moet in gevecht komen met de tegenstander."

Ondanks dat Jansen Ajax 'de beste ploeg van Nederland noemt' kijkt hij met een goed gevoel uit naar het treffen met de Amsterdammers. "Er zijn altijd momenten dat je het kan doen, maar je moet wel vanuit een compacte organisatie druk op de bal krijgen." Heerenveen-Ajax begint zondagmiddag om 16.45 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt het zondag in het Abe Lenstra Stadion?

sc Heerenveen wint!
7%
Een gelijkspel
7%
Ajax wint!
87%
(955 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws