Vermoedelijke XI Ajax tegen Roma: Ten Hag kiest voor Argentijns blok achterin

Vermoedelijke XI Ajax tegen Roma: Ten Hag kiest voor Argentijns blok achterin

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 08:42do 08-04-2021 om 08:42

Laatste update: donderdag 8 april 2021 om 12:53do 08-04-2021 om 12:53

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Lisandro Martínez samen met Jurriën Timber het centrale duo vormt bij Ajax tegen AS Roma donderdagavond. Het grootste vraagteken blijft Maarten Stekelenburg, die vorige week een lichte blessure opliep aan zijn knie.

Waar Daley Blind in de vorige Europese wedstrijden vaak een plekje als centrale verdediger kreeg toegewezen, moet Ajax-trainer Erik ten Hag het tegen Roma anders gaan doen. Blind liep in de interland van het Nederlands elftal tegen Gibraltar een zware enkelblessure op en komt dit seizoen niet meer in actie. Een flinke aderlating, maar Ten Hag wil dit oplossen door Timber en Martínez centraal achterin te posteren.

Daarnaast zijn er nog wat vraagtekens over de inzetbaarheid van routinier Stekelenburg, die voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen van afgelopen weekend een knieblessure opliep. Het AD zet hem wél onder de lat, maar de kans lijkt serieus aanwezig dat Kjell Scherpen er moet staan tegen Roma. 

Verder gaat Ten Hag niet veel veranderen aan de opstelling van zijn ploeg. Dusan Tadic start, zoals gebruikelijk in Europa, in de spits. Devyne Rensch begint als rechtsback bij afwezigheid van Noussair Mazraoui.

De vermoedelijke opstelling volgens het AD
Stekelenburg; Rensch, J. Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Gravenberch, Klaassen; Antony, Tadic, Neres.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Een goede Ajax-opstelling?

(2260 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws