Guardiola zal 'pikante' overstap van Agüero niet dwarsbomen: 'Ken en begrijp hem'

Guardiola zal 'pikante' overstap van Agüero niet dwarsbomen: 'Ken en begrijp hem'

Gepubliceerd: zaterdag 10 april 2021 om 08:19za 10-04-2021 om 08:19

Laatste update: zaterdag 10 april 2021 om 16:03za 10-04-2021 om 16:03

Manchester City-manager Pep Guardiola vindt het prima als Sergio Agüero besluit om zijn carrière een vervolg te geven bij één van de andere topclubs in de Premier League. De 32-jarige Argentijn is bezig aan zijn laatste maanden bij de huidige koploper van de Premier Leauge en de speculaties over zijn toekomst nemen met de week toe.

Zo werd Agüero al gelinkt aan een overstap naar FC Barcelona, toonde Benfica interesse en heeft ook Chelsea wel oren naar de diensten van de kleine doelpuntenmachine. Zelfs aartsrivaal Manchester United zou in de race zijn voor de handtekening van Agüero. Guardiola gunt zijn spits een nieuwe club en vindt het niet erg als de Argentijn kiest voor een binnenlandse transfer. "Wij willen het beste voor hem, voor zijn familie en zijn loopbaan. We laten hem volledig vrij in zijn keuze", stelt de Spanjaard op de persconferentie, opgetekend door The Guardian.

"Zijn voorkeur is onze voorkeur", gaat Guardiola verder, die niet uitsluit dat Agüero dit seizoen nog in actie gaat komen voor City. "Alles kan gebeuren, ik kan niet in de toekomst kijken. Ik heb wel geleerd dat in het voetbal dingen heel snel kunnen veranderen, in een positieve en negatieve manier. Sergio is een fantastisch persoon met specifiek kwaliteiten." Momenteel kampt Agüero met een kleine blessure, waardoor hij het aankomende weekend in ieder geval niet in actie zal komen. "Ik ken hem en begrijp hem. Hij heeft nog wat tijd nodig om weer helemaal conditioneel fit te worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws