Droste over Go Ahead-afscheid en LinkedIn-oproep: 'Pijnlijk, ik laat het wel zien'

Droste over Go Ahead-afscheid en LinkedIn-oproep: 'Pijnlijk, ik laat het wel zien'

Gepubliceerd: zaterdag 10 april 2021 om 16:58za 10-04-2021 om 16:58

Go Ahead Eagles-back Wout Droste staat in het middelpunt van de belangstelling na zijn LinkedIn-oproep. De 31-jarige Tukker zal De Adelaarshorst na twee seizoenen achter zich laten en heeft via het sociale medium laten weten 'een nieuwe uitdaging in Nederland of een mooi avontuur in het buitenland' te zoeken.

'Interesse? Stuur mij een bericht voor mijn cv en video's', sloot Droste zijn bericht af. De oud-speler van SC Cambuur en Heracles Almelo benadrukt dat dit geen wanhoopspoging is, maar dat er een gedachte achter zijn oproep zit. "Ik wil alles op alles zetten om mijn sociale netwerk te vergroten en de kans op een nieuwe club te vergroten. Mijn ego is echt niet te groot om een oproep op social media te doen", laat hij weten aan TC/Tubantia. Droste richt zich met name op de buitenlandse markt. "Ik wil juist graag dat zaakwaarnemers en clubs in het buitenland me leren kennen. Zij zitten veel op LinkedIn, dus is het voor een voetballer ook een interessante plek."

Zijn oproep lijkt hem geen windeieren te leggen: het bericht van Droste is volop opgepikt door de media. "Ik had de commotie niet aan zien komen", geeft hij toe. "Ik doe niet iets om media-aandacht te krijgen, maar het komt nu wel goed uit. Als het me helpt aan een andere club, is dat mooi meegenomen. Het is geinig om te zien hoe zo'n bericht een weg vindt."

De rechtsback speelt al ruim tien jaar lang in de Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie, maar hoopt nu zijn horizon te verbreden: in Azië bijvoorbeeld. "Dat lijkt me zo vet. Ik ken iemand die in Thailand speelt en hij heeft echt een mooi leven. Zo'n avontuur lijkt me geweldig. De combinatie van voetballen en een nieuwe cultuur leren kennen."

Droste was overigens net zo lief bij Go Ahead gebleven. "Maar de club liet me weten in te willen zetten op jonge jongens en dat betekent dat ik buiten de boot val. Dat is pijnlijk, omdat ik het wel laat zien", aldus de dertiger, Ik ben topfit en wil graag nog twee of drie jaar doorvoetballen. Nu eerst het seizoen met Go Ahead (momenteel vijfde in de Keuken Kampioen Divisie, red.) goed afronden en dan hopen op iets moois."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws