'Wil Kerk geen rood aannaaien, maar het had wel zo'n kaart kunnen zijn'

'Wil Kerk geen rood aannaaien, maar het had wel zo'n kaart kunnen zijn'

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 09:13ma 12-04-2021 om 09:13

FC Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk is opgelucht dat Feyenoord-doelman Justin Bijlow geen blijvende schade overgehouden heeft aan het ongelukkige duel tussen beide spelers. Bijlow moest zondagmiddag in de slotfase geblesseerd het veld af in de Galgenwaard, maar gaf na afloop al aan dat hij verwacht er aankomend weekend weer bij te zijn.

Dat zorgt bij Kerk voor de nodige opluchting. "Ik ben blij dat hij er heel vanaf is gekomen", vertelt de aanvaller aan De Telegraaf. "Het was een alles-of-niets poging van mij. Als ik maar voor vijftig procent het duel aanga, maak ik geen kans om de bal nog te raken", blikt de spits terug op de pijnlijke botsing met Bijlow. "Ik probeerde het met mijn rechtervoet, maar miste de bal. Daardoor kwam de botsing. Achteraf had ik moeten springen, ja. Maar je zit zo in de wedstrijd op dat moment."

Ook bij Bijlow overheerst de opluchting. "Ik was veel eerder bij de bal en ik riep ook 'los'. Maar Kerk ging volle bak door. Het was echt heel pijnlijk, maar gelukkig is het nu niet ernstig. Ik wil hem geen rood aannaaien, maar het had wel zo’n kaart kunnen zijn." Kerk zag dat Bijlow niet alleen op het bewuste moment, maar vooral tijdens het eerste bedrijf dé sta-in-de-weg voor Utrecht bleek zondagmiddag. "In de eerste helft had ik het idee dat we met 3-0 van Feyenoord konden winnen. Er waren een paar prachtige reddingen van Justin."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws