Van der Vaart mist Ziyech bij Chelsea en drijft spot met 'blind paard'

Van der Vaart mist Ziyech bij Chelsea en drijft spot met 'blind paard'

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 11:20wo 14-04-2021 om 11:20

Rafael van der Vaart is op z'n zachtst gezegd geen fan van Timo Werner. De Duitse aanvaller van Chelsea is volgens de analist een 'blind paard', helemaal vergeleken met Hakim Ziyech.

Als Van der Vaart in de schoenen van Chelsea-manager Thomas Tuchel stond, zou hij een aanval formeren met Ziyech, Olivier Giroud en Mason Mount. "Ik zou Ziyech altijd opstellen, omdat hij gewoon de allerbeste is", aldus de analist in de studio van Ziggo Sport.

"Ziyech komt naar binnen en geeft ook de voorzet, net als Mount. Giroud heeft dat nodig", vervolgt Van der Vaart, die geen fan is van Werner. "Die is supersnel en dat is misschien leuk in een uitwedstrijd waarin je onder druk staat, maar het is alleen maar koppie omlaag en ren je rot."

"Mount is een geweldige voetballer, waarvan ik wel vind dat hij een stap moet maken. Ik vergelijk hem een beetje met Calvin Stengs: je moet wel een kerel worden", aldus Van der Vaart, die afsluit met een sneer. "Werner is echt een blind paard. Dat heeft hij in Duitsland al bewezen."

Chelsea haalde Ziyech (40 miljoen) en Werner (53 miljoen) afgelopen zomer naar Stamford Bridge. In de Champions League-return tegen FC Porto kwam de oud-Ajacied als invaller binnen de lijnen, terwijl de Duitse aanvaller negentig minuten aan de kant bleef.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws