Ajax bevestigt terugkeer van drie spelers voor Europa League-return tegen Roma

Ajax bevestigt terugkeer van drie spelers voor Europa League-return tegen Roma

14-04-2021 12:02 Laatste update: 12:27
57

Ajax stapt woensdag met 21 spelers in het vliegtuig voor de Europa League-return tegen AS Roma. Maarten Stekelenburg, Perr Schuurs en Brian Brobbey maken hun rentree, bevestigt de Amsterdamse club.

Ajax kondigde al aan dat Stekelenburg met trainer Erik ten Hag aanschuift voor de persconferentie in Stadio Olimpico, waardoor de terugkeer van de 38-jarige keeper al in de lucht hing. Stekelenburg had last van een knieblessure en werd tegen sc Heerenveen, Roma en RKC Waalwijk vervangen door Kjell Scherpen.

Ook Brobbey en Schuurs maken hun rentree. De negentienjarige spits had afgelopen weekend nog te veel last van een ijsbeentje, die hij kreeg tijdens zijn invalbeurt tegen Roma. Schuurs was er de afgelopen week niet bij door een knieblessure. Devyne Rensch (schorsing), Daley Blind, Zakaria Labyad en Noussair Mazraoui (allen geblesseerd) ontbreken.

Ajax en Roma trappen donderdagavond om 21.00 uur af in Rome. Ajax moet een 1-2 achterstand goed zien te maken. Inzet is een plek in de halve finale van de Europa League.

De volledige Ajax-selectie: Stekelenburg, Kotarski, Scherpen, Schuurs, Martínez, Tagliafico, Klaiber, Jurriën en Quinten Timber, Álvarez, Klaassen, Ekkelenkamp, Gravenberch, Kudus, Neres, Antony, Tadic, Traoré, Idrissi, Brobbey, Kasanwirjo