Gijp maakt gehakt van Guardiola: 'Bij het ontbijt iets verkeerds gegeten zeker?'

Gijp maakt gehakt van Guardiola: 'Bij het ontbijt iets verkeerds gegeten zeker?'

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 22:01wo 14-04-2021 om 22:01

René van der Gijp kan geen begrip opbrengen voor de tactiek van Manchester City en manager Pep Guardiola. The Citizens zijn op bezoek bij Borussia Dortmund, staan in de rust op uitschakeling in de Champions League en spelen zonder spits.

Bernardo Silva en Phil Foden duiken afwisselend op in de spits, maar dat kan niet op goedkeuring rekenen van Van der Gijp. "Als je als trainersstaf bij elkaar zit en er stelt er één voor om Silva in de spits te zetten, dan heb je toch gewoon iets verkeerds gegeten bij het ontbijt?", zegt hij tijdens de analyse in de rust op Veronica.

De analist stelt dat Guardiola zich een voorbeeld moet nemen aan vele andere Europese topclubs. "We kennen Lewandowski, Mbappé, al dat soort spitsen. Die spelen toch bij grote clubs en laten het zien? Zet daar dan gewoon een spits neer. Dit is ook helemaal niet leuk voor die Gabriel Jesus, die erin hoort te staan als Agüero geblesseerd is. Dan zet je toch geen middenvelder in de spits? Heel gek vind ik dat."

Manchester City staat met 1-0 achter in Dortmund door een goal van Engelsman Jude Bellingham. Als het bij die stand blijft. wordt de formatie van Guardiola voor het vierde achtereenvolgende jaar in de kwartfinale van de Champions League uitgeschakeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws