Brugse succestrainer 'zou naar PSV kunnen': 'Klinkt beter dan werken bij Club'

Brugse succestrainer 'zou naar PSV kunnen': 'Klinkt beter dan werken bij Club'

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 10:57do 15-04-2021 om 10:57

Philippe Clement is op weg om een nieuwe landstitel met Club Brugge binnen te halen. De oefenmeester kan op interesse rekenen van enkele clubs en in België gaan stemmen op om het in Nederland te gaan proberen.

Volgens Tom Saintfiet, bondscoach van Gambia, hoeft Clement niet per se naar het buitenland vertrekken. "Opnieuw kampioen van België worden, voldoening halen uit het ontwikkelen van talent en iets doen in de Champions League, ik denk dat er nog voldoende doelen zijn voor zowel Club Brugge als Philippe", zegt hij tegen Sport/VoetbalMagazine. "Maar als hij er klaar voor is? Waarom niet?"

Als de succestrainer van de formatie van onder anderen Noa Lang dan toch naar het buitenland wil, zou Nederland een goede stap zijn. "Gerets ging hem voor, van Club Brugge naar PSV", zegt de Gambiaanse keuzeheer. "Daar werken klinkt nog altijd als beter voor de buitenwereld dan Club Brugge. PSV opende deuren voor Phillip Cocu, Ajax voor Frank de Boer. Overal gefaald, maar wel altijd aanbiedingen. Misschien moet Clement naar PSV."

"Schmidt werkt daar ook niet honderd procent overtuigend. Als eerste stap voor een Belg is Nederland altijd wat makkelijker. Het grootste probleem is de aanpassing van cultuur. Je denkt: ach, ik beheers het in één land, het zal overal wel zo gaan, maar elk land is toch weer anders. In Nederland voor het kampioenschap gaan spelen, zou een goeie zet zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws