'Van PSV niets meer gehoord, terug naar Ajax kon niet: wat vind je van Feyenoord?'

'Van PSV niets meer gehoord, terug naar Ajax kon niet: wat vind je van Feyenoord?'

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 19:07do 15-04-2021 om 19:07

Laatste update: donderdag 15 april 2021 om 19:24do 15-04-2021 om 19:24

De beleidsbepalers van FC Volendam hebben het beste voor met toekomstig Feyenoord-speler Franco Antonucci, vertelt Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam van Voetbal International. Hoofdtrainer Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en hoofd jeugdopleidingen Ruben Jongkind hebben zelfs actief over zijn toekomst meegedacht.

Antonucci werd vorig seizoen door AS Monaco aan De Dijk gestald en maakte veel indruk bij FC Volendam. Feyenoord besloot hem – in samenwerking met Het Andere Oranje – over te nemen, waarna de Waalse spelmaker opnieuw tijdelijk in Volendam neerstreek. Daar ging een overleg met Jonk, Van Leeuwen en Jongkind aan vooraf. "Ze zijn helemaal wezenloos van hem", vertelt Krabbendam in de Dick Voormekaar-podcast van Voetbal International. "Ze hebben er echt álles aan gedaan om hem naar FC Volendam te halen. Maar dan ook echt alles. Sterker nog: ze hebben ook gewoon meegedacht over de volgende stap in zijn carrière."

De 21-jarige spelmaker heeft een verleden in de Ajax-opleiding, maar werd juist voorgedragen bij de grote rivalen. "Ze hebben Hiddink gebeld, geloof ik. Hiddink vond het wel een goed idee, maar van PSV hebben ze niks meer gehoord. Terug naar Ajax kon niet. Toen hebben ze maar aan die jongen gevraagd: Feyenoord, wat dacht je daarvan?" Antonucci bleek wel oren te hebben naar de stadionclub. "Daar werd die jongen zelf heel enthousiast van. In zo'n fanatieke omgeving met die supporters, daar kan ik juist wel uitgroeien tot een goede speler. Dat lijkt mij echt geweldig."

Via via werd er contact gelegd met Feyenoord-directeur Frank Arnesen en werd de Antonucci-constructie bedacht. "Volendam heeft nog zo meegedacht dat zij nog een deel van de transfersom voor hun rekening namen. Kun je nagaan hoe weinig geld Feyenoord had. Dat hij nog een jaartje op huurbasis daar speelde en dat hij volgend jaar naar De Kuip gaat. En als Feyenoord hem doorverkoopt, gaat ook weer een percentage naar Volendam. Dat heeft Volendam allemaal zelf verzonnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws