Drama voor Klaiber: snelle wissel bij Ajax, mogelijk weer streep door bekerfinale

Drama voor Klaiber: snelle wissel bij Ajax, mogelijk weer streep door bekerfinale

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 21:28do 15-04-2021 om 21:28

De Europese avond van Sean Klaiber zit er na 22 minuten op. Een blessure maakt verder spelen onmogelijk voor de rechtsback van Ajax, waardoor ook zijn inzetbaarheid voor de bekerfinale van aanstaande zondag op losse schroeven staat.

Klaiber kreeg in de openingsfase van de Europa League-return tegen AS Roma last van een onwillige hamstring. Niet veel later greep trainer Erik ten Hag in: Perr Schuurs verving de rechtsback, die in Rome voor het eerst in 2021 een basisplaats kreeg. Jurriën Timber schoof daardoor op naar rechtsback.

De blessure van Klaiber is extra wrang door het feit dat er een bekerfinale aan zit te komen. Vorig jaar stortte zijn wereld in toen hij in laatste minuten van de halve finale - tegen Ajax - een gele kaart pakte. Het betekende een schorsing voor de eindstrijd in De Kuip, al zou die door het coronavirus nooit gespeeld worden.

Klaiber was tegen Roma de vervanger van Devyne Rensch, die ontbreekt door een schorsing. Bovendien viel ook hij afgelopen zondag tegen RKC Waalwijk geblesseerd uit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws