'Clash of the Blues' op Wembley: Ziyech is basisspeler in Engelse bekertopper

'Clash of the Blues' op Wembley: Ziyech is basisspeler in Engelse bekertopper

Gepubliceerd: zaterdag 17 april 2021 om 18:22za 17-04-2021 om 18:22

Hakim Ziyech is basisspeler voor Chelsea in de halve finale van de FA Cup tegen Manchester City. Het 'treffen der blauwen', dat op Wembley wordt gespeeld, levert de eerste finalist van het oudste bekertoernooi ter wereld op.

Thomas Tuchel, de trainer van Chelsea, heeft zijn opstelling ruim een uur voor de aftrap bekend gemaakt en daarin is te zien dat Ziyech vanaf de aftrap meespeelt. De Marokkaanse spelmaker, die vaker op de reservebank moet plaatsnemen dan hem lief is, moet met Mason Mount ervoor zorgen dat Timo Werner van aanvoer wordt voorzien.

Ziyech, Werner en Mount lijken drie van de vier offensieve plaatsen in het elftal van The Blues af te gaan wisselen. Ben Chilwell, normaal gesproken linksback, staat naar alle waarschijnlijkheid als linksbuiten geposteerd. In de afgelopen weken koos Tuchel vaker voor spelers als Christian Pulisic en Kai Havertz, maar dat tweetal zit nu op de bank.

Bij Man City krijgt 'bekerkeeper' Zack Steffen, zoals te doen gebruikelijk in de FA Cup, weer een plekje onder de lat van Pep Guardiola. Verder kiest de Spanjaard voor een bijzonder sterke formatie, waarin Gabriel Jesus in de punt van de aanval staat. De tactiek met de valse spits, die de afgelopen weken vaker werd gebruikt door City, wordt dus terzijde geschoven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws