Botteghin wil weg uit Nederland: 'Heb het gevoel dat mijn tijd hier voorbij is'

Botteghin wil weg uit Nederland: 'Heb het gevoel dat mijn tijd hier voorbij is'

18-04-2021 15:57 Laatste update: 16:08
Eredivisie 24 Reacties

Eric Botteghin wil vertrekken uit Nederland. Het aflopende contract van de 33-jarige Feyenoord-verdediger is formeel opgezegd, waardoor hij waarschijnlijk transfervrij de deur uitwandelt bij de stadionclub. Een terugkeer naar Brazilië ziet Botteghin wel zitten.

In gesprek met UOL Esporte vertelt Botteghin over zijn wens te vertrekken uit Nederland. "Ik heb het gevoel dat mijn tijd in Nederland voorbij is. Ik heb genoten van de periode dat ik hier woonde, maar ik ben 33 jaar en ik wil iets nieuws proberen. Ik wil een andere competitie, andere stadions, een andere cultuur en een andere speelstijl ervaren."

Een terugkeer naar zijn geboorteland, is volgens Botteghin een goede optie. "Ik ben Braziliaan, ik heb daar mijn basis." Botteghin speelde ook nog nooit een officiële wedstrijd in Brazilië. "Natuurlijk wil ik ervaren hoe het is om in Brazilië te spelen. Dat is het land waar mijn familie en vrienden zijn. Maar mijn geest is vrij. Ik zal de kansen bekijken die op mijn pad komen, zodat ik de best mogelijke stap kan maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s